Barn ska ha kepsar på utflykten

Kepsar i olika modeller
Olika kepsar

När man skickar sina barn på utflykt under vår, sommar och höst så måste man tänka på det där med solens skadliga strålar. Den som följer nyheterna får information om hur högt UV-indexet ligger, men det här är ju bara siffror. I praktiken så är det många som inte ens smörjer in sina barn med ett solskydd då de ska vara utomhus hela dagen. Detta ska man ställa i proportion till läkares varningar om att man inte bör vistas mer än 15 minuter åt gången i starkt solsken. Med en keps så får man ett bra skydd för ansiktet och därför så bör barn ha kepsar på utflykten. Om man ser till att alla i gruppen får instruktioner om att ta med sig en solhatt så är det ingen som kommer att tycka att det här är konstigt.

Ett viktigt solskydd

Kepsen är alltså ett viktigt solskydd men den måste kombineras med fler saker. Om barnen ska bege sig till en utomhuspool så ska man redan på morgonen smörja in barnet i en solkräm som ligger på minst 20. En halvtimme senare bör man göra om detsamma och sedan så bör barnet ha på sig en t-shirt mellan bad och hela tiden ha kepsen eller solhatten på. Detta även när det handlar om den svenska sommaren. Det är viktigt att komma ihåg att solen kan vara otroligt stark och bländande även om det inte känns så varmt i luften, så det är inte bara när man åker utomlands som man måste ta hand om ett ordentligt solskydd åt sig själv och åt sina barn. Hitta mängder av barnkepsar här.

En keps som sitter bra

När det handlar om barn så måste man förstås se till att hatten sitter på. Flickor med lite längre hår kan lätt ha en tofs som håller kepsen på plats och pojkar bör ha en modell som går att spänna åt så att den inte glider omkring. När mössan glider åt sidan hela tiden så kommer den snart att åka av och då gör den ju ingen nytta. Välj därför en keps som går att justera och spänna åt så att den passar olika huvudstorlek.

Coola tryck

För att barnet ska tycka om hatten så är det också viktigt att den har ett fint tryck. Man kan kanske välja bland kepsar som har tryck med serier och annat som barnet gillar. Ibland kan det vara bäst med något som inte har för mycket design men det beror förstås på barnets ålder och smak. Man kan se på hattar online för att komma fram till det som blir bäst. Om man har flera barn så kan man skaffa samma färg eller samma tryck till samtliga så att det blir lättare att hålla koll på var de befinner sig då man ger sig ut på utflykt till stranden eller är ute och går i folktäta områden