Festkjolar som gör den stora skillnaden

Festkjolar är ofta mönstrade.
Festkjol med leopardmönster

Det är ofta så att man som kvinna förväntas dyka upp i kjol till en fest där det angetts en klädkod. Formella arrangemang kräver en viss stil och då gäller det att ha en festkjol som man trivs med. Detta särskilt om man normalt inte går omkring i kjol och tycker att det känns lite jobbigt att inte kunna röra sig som man gör i byxor. Har man en vacker topp så får man snart en snygg outfit då man lägger till en kjol som kombinerar tyll och lyxiga material som siden. Det gäller förstås att matcha rätt med färg och då kanske man inte kan välja kjolen som har ett riktigt unikt mönster.

Då man har en vacker topp…

Många har en alldeles speciell topp som får hänga kvar i garderoben år ut och år in. Det kan handla om en elegant blus, en väst med pärlor eller någon annan form av överdel som är för festlig för vardagen och för vanliga fester. Vad man en gång matchade toppen med är sedan länge glömt men den får ändå hänga med då det är uppenbart att den kommer att passa alldeles perfekt den dag då man blir inbjuden till ett bröllop eller en bal. Har man redan en riktigt lyxig topp så kan man snabbt finna festkjolar som kommer att passa ihop med den. Det är bara att söka online och välja den färg och stil som hänger ihop med toppen. Se närmre på de färginslag som finns. En turkosa sidenväst med svarta pärlor kan matchas med en svart kjol så att man slipper hitta exakt rätt nyans av turkosa. För inspiration: http://kjolaronline.se/lista/kvinna/festkjolar/

Festkjol men ingen topp

Nu kan det ju också vara så att man har en oerhört vacker nederdel men ingen topp. Här kan man också tänka på vilka färger som ingår och välja en överdel som kommer att matcha på rätt sätt. Har man kjolen så kan man ju även tänka sig att lägga till en liten jacka och bära en enklare topp under denna. Se närmre på bilder från formella event med Kungahuset för att få inspiration om hur man kan kombinera olika delar på ett elegant sätt.

Party, bal eller representation

Oavsett vad det är som är på gång så kan det ju kännas kul med ett tillfälle då man äntligen får bära något nytt. Så även om du har en snygg topp eller rätt nederdel så kan du ta chansen att unna dig en helt ny outfit. När du ser på priser på festkjolar online samt passande toppar så inser du att det inte är värt att fundera så mycket på hur man kan pussla ihop det man redan har. Med nya kläder så känner man sig alltid lite extra fin och det kan vara nog så viktigt då det blir dags för en speciell fest som ett bröllop där det kommer att fotograferas så att alla kan komma ihåg.