Fodralklänningar för alla former

Några olika fodralklänningar
Tre olika fodralklänningar

För tillfällen då man vill vara lite extra fin så kan det kännas helt rätt med en klänning. Klänningen är ett plagg som utstrålar kvinnlighet men det finns förstås en rad olika varianter och beroende på kroppstyp så gäller det att välja en som känns fin och bra. Det är inte alla som tycker att fodralklänningar är bekväma för att de gärna sitter tajt. Det finns dock gott om varianter som inte alls avslöjar alla detaljer om ens figur och man kan kombinera med en tajtare överdel mot en kjol som svänger eller tvärtom. Välsorterade webbutiker har olika modeller av fodral så att alla kan finna den som kommer att sitta bäst då det blir dags för fest.

Fodralklänningar som sitter tajt

De flesta ser nog en mycket kroppsnära klänning framför sig då de hör ordet fodral. De klassiska fodralklänningarna har bar överkropp och långa kjolar. Kvinnor i högklackat och små glittriga handväskor ses i dessa festklänningar på världens röda mattor och det flyger kommentarer om hur de bär upp eller förstör verken som kommer från stora modehus. Nu måste man inte skaffa en fodralklänning för flera tusen kronor för att se ut som en filmstjärna. Det finns gott om märken som tar fram billigare alternativ där man fortfarande får den magiska filmlooken. Sitter klänningen tajt så gäller det dock att trivas med detta. Här får man vara ärlig med sig själv och inse att bilringar och tajta fodral inte hör ihop, då är det bättre att satsa på en variant som inte avslöjar allt. Kolla här för långklänningar.

Lösare delar

Man kan faktiskt finna fodralklänningen med en lösare överdel eller lösare underdel. Det här kan kännas skönt för den som inte tycker att det är så snyggt med kroppsstrumpa. Ett vackert fodral kan sitta närmre kroppen på nederdelen och sedan löpa uppåt som vore det en tub för att längst upp prydas av en volang som täcker en bra bit av bröst och midja. Här finns det hur många varianter som helst så det går verkligen att hitta något som man kan känna sig bekväm i. När man ser det motsatta, tajt upptill och så en svängande Marilyn Monroe kjol så kanske man inte direkt tänker fodral, men den här modellen listas ofta under kategorin fodral så det kan gott anses vara en modernare version av klassikern.

Längd på kjol

Längden på kjolen är en smaksak, och om man inte tycker att det är bekvämt att trippa fram i ett hellångt fodral som inte ger mycket rörelserum så är det kanske bättre med en kortare modell där man kan gå ordentligt. Många fodralklänningar passar bäst med högklackat även om detta inte är ett måste. Behöver man få lite höjd så kan man ju även välja en annan typ av sko som gör att hälen kommer upp en bit. Med kortare kjol så är det viktigt att man matchar skor med övriga accessoarer så att man får en fin helhet med sin outfit.